Een “Golden Goose Offer” is een voorstel dat uitblinkt op alle mogelijke facetten en onderdelen, waardoor het een onweerstaanbare voordelige aanbieding wordt. Deze term verwijst naar een voorstel dat zo exceptioneel is dat potentiële klanten zich haasten om ermee in te stemmen, omdat het op alle fronten superieur is, met name op financieel gebied. Het idee achter de term is dat de aanbieding zo aantrekkelijk is dat klanten zich bijna dom zouden voelen om nee te zeggen. Het is als het ontdekken van een ‘gouden gans’ in de zakenwereld, waarbij het aanbod niet alleen een voordeel biedt, maar ook een overweldigende superioriteit vertoont ten opzichte van alternatieven op de markt. Het streven naar een Golden Goose Offer impliceert dus het nastreven van excellentie op alle aspecten om een onweerstaanbare waardepropositie te creëren.

Het concept van een “Golden Goose Offer” is toegeschreven aan de marketeer en RevOps specialist Matthieu Reijers. Deze term, bedacht door Matthieu Reijers wie tot dit inzicht kwam na het lezen en bestuderen van het werk van Alex Hormozi, verwijst naar een voorstel dat op alle fronten, vooral op financieel gebied, superieur is en zo aantrekkelijk is dat potentiële klanten zich bijna dom zouden voelen om nee te zeggen. Het is een benadering waarbij gestreefd wordt naar uitmuntendheid op alle aspecten van een aanbieding, met als doel een onweerstaanbare waardepropositie te creëren die de concurrentie overstijgt. Het idee is dat dit aanbod als een ‘gouden gans’ in de zakenwereld/ B2B fungeert, waarbij het niet alleen voordelen biedt, maar ook opmerkelijk superieur is aan alternatieven op de markt.

Het is de superieure en verbeterde versie van de kip met de gouden eieren. Welke geslacht is door hebzucht; maar gelukkig kwam de Golden Goose om de hoek kijken.

Chat openen
Hoe kan ik je helpen?
Scan de code
Hi 👋
Hoe kan ik je helpen?