24 Tips om Cold Emails uit de Spam te houden in 2024 door Matthieu Reijers • 1 november 2023

24 Tips om Cold Emails uit de Spam te houden in 2024

Het bezorgen van een cold email/cold email-outreach in 2024 wordt moeilijker dan ooit. Hier zijn 24 waardevolle tips om ervoor te zorgen dat je berichten ook in 2024 in de primaire inbox belanden.

Het beheersen van de kunst van het versturen van relevante en effectieve cold emails is cruciaal voor elk groeiteam dat nieuwe klanten wil aantrekken. Het speelveld van e-mail deliverability kan echter een grote uitdaging zijn, met honderden strategieën om te testen te midden van een voortdurend veranderende reeks regels en waarschuwingen. In dit artikel delen we onze 24 beste tips om je cold emails in de inbox van potentiële klanten te laten belanden en klanten te werven in 2024 via e-mail outreach.

Dit artikel omvat het begrijpen van de basisprincipes, zoals het instellen van essentiële authenticaties, het opschonen van lijsten en het volgen van verzendlimieten, evenals creatieve technieken zoals het gebruik van personalisaties en spintax.

Uitgangspunt: Doe het anders dan anderen, wees hyper relevant, wees niet salesy, maar uniek en onderscheidend. Indien je er toch voor kiest om een aanbod in je cold e-mail te versturen: verstuur een onweerstaanbaar aanbod in je e-mail en houd het kort.

24 Tips om Cold Emails uit de Spam te houden in 2024

 1. Verstuur marketing- en cold sales emails niet van dezelfde inboxen
  Dit is absoluut een no-brainer: het is essentieel om je marketing- en cold sales e-mails van aparte inboxen te verzenden. Dit zorgt ervoor dat eventuele spamrapporten die worden veroorzaakt door je cold e-mails, de bezorgbaarheid van je marketing e-mails niet schaden.
 2. Stel je MX-, DKIM-, SPF- of DMARC-records in
  Om ervoor te zorgen dat je cold e-mails de juiste inboxen bereiken, moet je MX, DKIM, SPF en DMARC authenticaties instellen. Deze acroniemen klinken misschien ingewikkeld, maar ze zijn cruciaal: ze vertellen e-maildienstverleners dat je een geldige verzender bent van je domein.
 3. Verzend Cold Emails vanuit verschillende Inboxen en Domeinen
  Het is een goede praktijk om cold e-mails vanuit verschillende inboxen te verzenden die zijn gekoppeld aan verschillende domeinen dan je hoofddomein. Dit staat bekend als inboxrotatie.
 4. Warm je e-maillijsten op
  Als je ontevreden bent over je domeinreputatie, kun je je e-maillijsten opwarmen. E-mailopwarmtools, zoals SalesHandy, Smartlead.ai of MailMttrs.ai, kunnen je hierbij helpen.
 5. Volg de dagelijkse verzendlimieten
  In het algemeen is het een goede praktijk om 20-50 e-mails per dag per inbox te verzenden, exclusief de opwarm-e-mails.
 6. Volg open rates met custom domeintracking
  Het is belangrijk om open rates bij te houden wanneer je een e-mailcampagne opzet. E-mailbeheerplatforms helpen je bij het bijhouden van open rates door een onzichtbare pixel in elke e-mail op te nemen.
 7. Verzend alleen tekst-e-mails: vermijd afbeeldingen en links
  Het verzenden van tekst-e-mails is een eenvoudige manier om je e-mailbezorgbaarheid te verbeteren. Gebruik in je eerste e-mail geen afbeeldingen of links. Dit komt later wel in de opvolg-e-mails.
 8. Vermijd spamwoorden
  Veel woorden activeren onmiddellijk spamfilters. Het is een goede praktijk om je e-mails te controleren op woorden op spamlijsten.
 9. Personaliseer je e-mails
  Het personaliseren van e-mails op basis van de achtergrond, profiel of locatie van de ontvanger kan de betrokkenheid vergroten.
 10. Schoon lijsten op / Bounce Rate
  Zorg ervoor dat je alleen e-mails stuurt naar gevalideerde accounts. E-mails die worden verstuurt naar ongeldige e-mailadressen zullen je bezorgbaarheid en domeinreputatie flink schaden.
 11. Controleer je verzendsnelheid
  Spammers sturen veel e-mails tegelijk; doordachte marketeers vermijden dit gedrag. Een ideale verzendsnelheid is ongeveer één e-mail elke 4-12 minuten.
 12. Verzend E-mails met een consistente snelheid
  Houd hetzelfde verzendniveau aan over je inboxen. Verhoog of verlaag je e-mailsnelheid geleidelijk.
 13. Schakel trackingpixels uit
  Zodra je zeker weet dat je e-mails niet als spam worden gemarkeerd, moet je je trackingpixels uitschakelen.
 14. Controleer blacklists
  Als je merkt dat je open rate of e-mailantwoordpercentage daalt, controleer dan of je op e-mailblacklists staat.
 15. Stop slechte campagnes direct
  Zodra je merkt dat een campagne slecht presteert, schakel deze dan direct uit.
 16. Kies tussen Opt-outs en Afmeldlinks
  Sommige regio’s, veelal buiten Nederland, vereisen dat je afmeldlinks in e-mails opneemt.
 17. Gebruik Spintax om variaties van je E-mails te genereren
  Spintax is een techniek die je kunt gebruiken om meerdere variaties van tekst in een e-mail te genereren.
 18. Focus op interactie, niet op clicks
  Het is veel beter om iemand te vragen te reageren op je e-mail met interesse dan om agenda-links te gebruiken.
 19. Wees Relevant
  Het maken van een relevante boodschap voor je doelgroep is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om een reactie te garanderen.
 20. Gebruik MX-Matching om van hetzelfde domein te verzenden als je ontvangers
  MX-matching is een van de nieuwste functies van het e-mailbezorgingslandschap, geïntroduceerd in 2023 en van groot belang in 2024.
 21. Raadpleeg MX Toolbox
  Om te verifiëren of je domein of IP-adres eventueel op een blacklist is geplaatst. Hier is de link: https://mxtoolbox.com/blacklists.aspx.
 22. Raadpleeg Mail-Tester.com:
  Om te verifiëren of je domein of IP-adres eventueel op een blacklist is geplaatst, maar je krijgt tevens waardevolle inzichten over je verzonden e-mail. Hier is de link: https://www.mail-tester.com/
 23. Maak gebruik van break-up e-mails.
  Het is prima om aan te geven dat de e-mailwisseling stopt. Overweeg het inzetten van ‘break-up e-mails’ om aan te geven dat de e-mailconversatie wordt beëindigd, vooral relevant nadat de initiële e-mails zijn verzonden.
 24. Schakel een expert in:
  Ondervind je problemen met je (cold) e-maildeliverability? Neem contact op met Matthieu via e-mail of stuur een DM op LinkedIn als je vragen hebt!

Uitgangspunt: Doe het anders dan anderen, wees hyper relevant, uniek en onderscheidend. Indien je ervoor kiest om cold e-mail te versturen: verstuur een onweerstaanbaar aanbod in je e-mail en houd het kort.

E-maildeliverability en de daarbij horende strategie is een voortdurend veranderend spel. We zijn op een punt beland waarop spamfilters nog strenger zijn geworden, personalisaties nog creatiever zijn, en nieuwere strategieën zoals spintax de standaard zijn. We doen ons best om je op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Neem contact op met Matthieu via e-mail of stuur een DM op LinkedIn als je vragen hebt!

Chat openen
Hoe kan ik je helpen?
Scan de code
Hi 👋
Hoe kan ik je helpen?